Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemRSForm has a deprecated constructor in /home/joomlasi/public_html/plugins/system/rsform/rsform.php on line 17

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; RSAdapter has a deprecated constructor in /home/joomlasi/public_html/administrator/components/com_rsform/helpers/legacy.php on line 11
Joomla 3.4 Release Candidate uit

Joomla 3.4 Release Candidate uit

::cck::49::/cck::
::introtext::

De 'Release Candidate' van Joomla 3.4 is uit. Deze versie is alleen voor testers en extensie-programmeurs en is niet geschikt voor productie-websites. Maar het geeft wel een inkijkje in wat er nieuw is in de 3.4 versie van Joomla die binnenkort uitkomt (de verwachte datum is 24 februari).

::/introtext::
::fulltext::

Module wijzigen vanaf de voorkant

Het is mogelijk om ook de modules te editen als je op de site ingelogd bent. Nu moet je nog naar administrator om dit te doen. Dat maakt het dus een stuk makkelijker voor beheerders om de site te onderhouden, indien ze dit vaak via de front-end doen.

Tip: check wel goed de ACLl-rechten van je modules.

Verwijdering van com_weblinks

De weblinks-functie of het component dat standaard in Joomla zit om een set linkjes te maken naar divesre sites is verwijderd uit de Joomla-core. Dit maakt de core (de basis) lichter. Indien je deze functie wel wilt gebruiken kun je deze zelf installeren. Dit is het eerste core-component dat verwijderd is, maar er zullen meer volgen om de core-code lichter te maken. Deze functies worden nu beheerd via GitHub en er zal een categorie worden gemaakt op de extensie-directory met alle functies die in de core zaten en er uit verwijderd zijn. Zo kan iedereen deze wel weer installeren.

Tip: Indien je al wel weblinks gebruikt op je website kun je deze gewoon blijven gebruiken. Voor upgrades moet je wel de betreffende functie upgraden.

Integratie van Composer

Om makkelijker externe code te integreren in Joomla wordt Composer geintegreerd. Zo kan er makkelijker bepaalde delen uit bijvoorbeeld het Joomla Framework of PHPMailer worden geintegreerd en gebruikt.

No CAPTCHA reCAPTCHA

Google heeft een No CAPTCHA CAPTCHA geintroduceerd omdat deze manier van testen of iemand een robot is steeds makkelijker omzeild werd door robots en steeds gebruiks0nvriendelijker werd voor mensen. De oude mogelijkheid blijft bestaan, maar je kunt je gebruikers nu ook een vriendelijkere manier bieden om zich te verifieeren als mens. Geen ingewikkelde puzzels en onleesbare tekens meer.

Microdata voor een betere zoekmachinescore

De JMicrodata library was in Joomla 3.2 al toegevoegd maar is nu uitgebreid en gebruikersvriendelijker gemaakt. Hiermee kan een gebruiker microdata over een artikel plaatsen en dit resulteert in een betere indexering door zoekmachines. Deze kunnen zo beter beoordelen waar een artikel over gaat, wat de scores zou moeten verhogen. Wil je hier meer over weten dan kun je terecht bij de Joomla Docs directory.

::/fulltext:: ::cck::49::/cck::

Form - SEBLOD

Uitleg Open Source