Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemRSForm has a deprecated constructor in /home/joomlasi/public_html/plugins/system/rsform/rsform.php on line 17

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; RSAdapter has a deprecated constructor in /home/joomlasi/public_html/administrator/components/com_rsform/helpers/legacy.php on line 11
Joomla Nieuws en overig

Wat is nieuw in Joomla 3.5

::cck::63::/cck::
::introtext::

Iedereen is inmiddels wel gewend aan het gebruik van Joomla 3.4, maar er wordt natuurlijk alweer druk gewerkt aan 3.5. Waar kunnen we ons op verheugen in Joomla 3.5? Er zijn wat leuke nieuwe features voor zowel de programmeurs/designers als gebruikers.

::/introtext::
::fulltext::

Overrides voor alles

Het is de bedoeling dat je straks alles via overrides kunt wijzigen aan de core van Joomla. Op deze wijze zijn upgrades makkelijker omdat die de veranderingen aan de Joomla-core niet overschrijven. Ook nu al kun je veel dingen aan de standaard werking van joomla veranderen, maar de bedoeling is dus dat je straks werkelijk alles kunt aanpassen.

Nieuwe Image/Media Manager

Over de manier waarop plaatjes gemanaged worden binnen Joomla was niet iedereen even tevreden. De nieuwe media manager moet daar verandering in brengen. Er komt een gehele restyling, maar er worden ook functies toegevoegd en verbeterd. Drag and Drop wordt op de schop genomen en er komt een mogelijkheid om plaatjes te taggen.

Maar wat echt handig zal zijn is de wijze waarop je straks een plaatje kunt bewerken. Er komen mogelijkheden om plaatjes te verkleinen, bijsnijden etc.

Lees hier meer over de nieuwe media-manager.

Verwijdering uit Core van de com-messages

Deze komt als extensie te staan in de Joomla Extensielijst en op GitHub. Het is een van de vele standaard functies die uit de Core gehaald wordt om Joomla lichter te maken. En weinig mensen zullen dit vaak gebruiken (mogelijkheid om berichten naar een andere gebruiker te sturen)

 

::/fulltext::
Lees meer...

Joomla 3.4 is uit

::cck::56::/cck::
::introtext::

Joomla 3.4 is uit en de upgrade is zonder problemen verlopen. Alle klanten met een beheer-contract zijn up-to-date.

Mocht u hulp nodig hebben met het updaten van Joomla, neem dan contact met ons op. Meer over Joomla 3.4 en de downloads kunt u hier vinden.

::/introtext::
::fulltext::::/fulltext::
Lees meer...

Joomla 3.4 Release Candidate uit

::cck::49::/cck::
::introtext::

De 'Release Candidate' van Joomla 3.4 is uit. Deze versie is alleen voor testers en extensie-programmeurs en is niet geschikt voor productie-websites. Maar het geeft wel een inkijkje in wat er nieuw is in de 3.4 versie van Joomla die binnenkort uitkomt (de verwachte datum is 24 februari).

::/introtext::
::fulltext::

Module wijzigen vanaf de voorkant

Het is mogelijk om ook de modules te editen als je op de site ingelogd bent. Nu moet je nog naar administrator om dit te doen. Dat maakt het dus een stuk makkelijker voor beheerders om de site te onderhouden, indien ze dit vaak via de front-end doen.

Tip: check wel goed de ACLl-rechten van je modules.

Verwijdering van com_weblinks

De weblinks-functie of het component dat standaard in Joomla zit om een set linkjes te maken naar divesre sites is verwijderd uit de Joomla-core. Dit maakt de core (de basis) lichter. Indien je deze functie wel wilt gebruiken kun je deze zelf installeren. Dit is het eerste core-component dat verwijderd is, maar er zullen meer volgen om de core-code lichter te maken. Deze functies worden nu beheerd via GitHub en er zal een categorie worden gemaakt op de extensie-directory met alle functies die in de core zaten en er uit verwijderd zijn. Zo kan iedereen deze wel weer installeren.

Tip: Indien je al wel weblinks gebruikt op je website kun je deze gewoon blijven gebruiken. Voor upgrades moet je wel de betreffende functie upgraden.

Integratie van Composer

Om makkelijker externe code te integreren in Joomla wordt Composer geintegreerd. Zo kan er makkelijker bepaalde delen uit bijvoorbeeld het Joomla Framework of PHPMailer worden geintegreerd en gebruikt.

No CAPTCHA reCAPTCHA

Google heeft een No CAPTCHA CAPTCHA geintroduceerd omdat deze manier van testen of iemand een robot is steeds makkelijker omzeild werd door robots en steeds gebruiks0nvriendelijker werd voor mensen. De oude mogelijkheid blijft bestaan, maar je kunt je gebruikers nu ook een vriendelijkere manier bieden om zich te verifieeren als mens. Geen ingewikkelde puzzels en onleesbare tekens meer.

Microdata voor een betere zoekmachinescore

De JMicrodata library was in Joomla 3.2 al toegevoegd maar is nu uitgebreid en gebruikersvriendelijker gemaakt. Hiermee kan een gebruiker microdata over een artikel plaatsen en dit resulteert in een betere indexering door zoekmachines. Deze kunnen zo beter beoordelen waar een artikel over gaat, wat de scores zou moeten verhogen. Wil je hier meer over weten dan kun je terecht bij de Joomla Docs directory.

::/fulltext::
Lees meer...

Form - SEBLOD

Uitleg Open Source