Joomla kunt u uitbreiden met een flinke hoeveelheid extra functionaliteit. Dit gebeurd door het installeren van extensies voor bepaalde functionaliteit. U kunt bijvoorbeeld een forum extensie toevoegen, een documenten-manager, klanten-systemen, ledenbeheer-systemen en veel meer.

Joomla-componenten

De werking in het artikelgedeelte is vaak een Joomla Component. Dit zijn wat grotere functies die hun eigen specifieke beheer-gedeelte hebben. vaak zijn dit fora, gastenboeken, ledenadministratie, of klantbeheersystemen en dergelijke.

Joomla-modules

Indien u een functionaliteit als de laatst toegevoegde artikelen wilt tonen, of vergelijkbare artikelen, een menuutje, wat plaatjes die at random wijzigen, dan gebeurd dat vaak via een module. Deze staat vaak rondom het artikelgedeelte.

Joomla-plugins

Ten slotte bestaat er de mogelijkheid om bv via een bepaald stukje code ergens op de site iets te laten gebeuren. dat gebeurd via plugins. Deze herkennen bv een bepaald stukje code en vervolgens voeren ze een actie uit die daarmee samenhangt. Zo kan ik via een stukje code makkelijk een youtube video ergens laten zien.

Lazy Load plaatjes

Het snel laden van een pagina is tegenwoordig belangrijk. Niet alleen uit het oogpunt van gebruiksvriendelijkheid, maar ook met het oog op het hoog scoren in Google. De laadtijd is inmiddels een ranking-factor geworden die meespeelt bij het bepalen van de plaats in Google. Het hebben van veel plaatjes op een website/pagina kan dus nadelig uitpakken, hoewel het soms grafisch of ter ondersteuning nodig is. Daar is een oplossing voor.

Lees meer...

Elk vlak dezelfde hoogte

Als ontwikkelaar van websites waarbij de inhoud van de site dynamisch wordt opgebouwd kom je vaak voor uitdagingen te staan die niet eenvoudig zijn op te lossen.

Je hebt bijvoorbeeld met zorg een aantal vlakken gevuld/gemaakt die even hoog zijn. Dan komt er content in waardoor of een vlak hoger wordt dan de ander, of er content 'verdwijnt' of buiten het vlak komt te staan.

 

Lees meer...

Hoe doe ik dat?

Iedereen loopt weleens tegen het probleem op dat niet geheel duidelijk is hoe je iets specifieks in Joomla kunt realiseren.

Dat bracht ons op het idee om voor die mensen een video te maken met hoe je hun specifieke wensen kunt uitvoeren.

Dus heb je een vraag of weet je iemand die met wat vragen zit?

Je kunt  hier  bekijken hoe je dat doet. Van de vragen wij zullen er een filmpje van maken die dient als handleiding. Registreer je of login en stel je vraag.

Lees meer...

IP nummer omzetten naar geo-locatie

Soms is het nuttig om te weten waar je bezoekers vandaan komen. Hiervoor heb je bepaalde informatie nodig. Het IP-nummer van de bezoeker zegt al iets over de locatie vanwaar hij of zij de website bezoekt. Deze informatie kun je gebruiken om bv bepaalde content op de site te tonen aan bepaalde bezoekers.

Lees meer...

Al mijn werk kwijt

Het overkomt ons allemaal wel een keer. Je bent druk bezig met het aanmaken van een artikel en je vergeet dat er een sessie-limiet is. Na wat afleidingen en uitzoekwerk wil je je artikel opslaan maar blijkt dat je automatisch uitgelogd was en dat je je artikel 'kwijt' bent. Uiteraard kun je de sessietijd ruim instellen en dat raad ik ook aan. Ik stel hem zelf altijd in op 45 minuten.

Lees meer...

Vragen? Neem contact op

Uitleg Open Source